Sunday, November 12, 2023

GEOANĂ ȘI " MOMENTUL JARUZELSKI "

Unul din riscurile majore ale alegerilor prezidențiale din România din 2024 constă în posibilitatea reușitei in alegeri a " independentului" Mircea Geoană. Planurile americane din România și Cehia demonstrează faptul că alianța NATO parcurge în prezent o perioadă din istoria sa pe care o putem supranumi ,fără a greși prea mult, " momentul Jaruzelski".

Ca secretar general adjunct al NATO, Geoană nu este și nu poate fi altceva decât agentul de marketing al complexului militar industrial american la Cotroceni, nicidecum apărătorul intereselor României
In timp ce profesorii sunt încă prost remunerați, școlile sunt dărăpănate, la fel și spitalele, România s-a angajat deja să achiziționeze avioane F35 pentru 6.5 miliarde USD ( ce era rău dacă cumpărau câteva F16, mai puțin scumpe ?) și militarii mai cer și zeci de tancuri americane Abrams, blindate, rachete,etc . Toate astea se petrec în timp ce deficitul bugetar este de 5.5 procente, adică aproape dublul țintei de 3% recomandată de UE.
O posibilă alegere a lui Geoană ar semnifica și faptul că satelizarea României va atinge un nivel extrem, pe care țara noastră a știut să îl evite cu succes în perioada sovietică .

În anii 1980, aducerea la putere a generalului Jaruzelski în Polonia a reprezentat o ultimă încercare, sortita eșecului, de a salva hegemonismul sovietic în statele satelite, membre ale Tratatului de la Varșovia. SUA face în prezent eforturi similare, via NATO și UE, fără ca eforturile americanilor să aibe șanse mai mari de reușită decât cele ale sovieticilor înaintea lor.