Saturday, July 9, 2022

CATOLICISMUL SI CONFLICTUL DIN UCRAINA.

Cu riscul de a ma repeta, vreau sa atrag din nou atentia asupra faptului ca debandada actuala din relatiile internationale - care a culminat cu evenimentele din Ucraina - se datoreaza in foarte mare masura unei situatii accidentale , care face ca la conducerea celor mai importante state anglo-saxone sa se afle lideri catolici.

 Atat Joe Biden, cat si Boris Johnson, Justin Trudeau sau Anthony Albanese sunt catolici. Acestia sunt, alaturi de Polonia sau Lituania, cei mai mari si mai vocali suporteri ai regimului de la Kiev, pentru care au acordat ajutoare financiare si in armament importante, fara de care conflictul din Ucraina nu ar fi avut loc sau s-ar fi stins pana acum. 

Ca sa intelegeti mai clar importanta acestui fapt, pot sa afirm faptul ca niciun lider protestant al Anglosferei nu ar fi escaladat situatia din Ucraina sau nu ar fi atacat Rusia in maniera in care au facut-o liderii catolici aflati acum la putere .De regula, Rusia a fost in cele mai multe cazuri aliata Marii Britanii si mai apoi a SUA, si niciodata dusmana de moarte a acestora, ca acum. 

 Statele anglo-saxone au prosperat si s-au extins in ultimele 3 secole ca state protestante, fiind in general conduse de lideri pragmatici, de religie protestanta, mai ales in SUA sau Marea Britanie. Politica actuala, potrivit careia conducerea Rusiei trebuie inlocuita ,liderul rus asasinat sau statul rus distrus economic si impartit in state mai mici este una clar catolica, nicidecum protestanta. Valul de nebunie belicoasa care bantuie astazi pe coridoarele Westminster-ului sau Congresului american, cu alte cuvinte, este total atipic si este si extrem de periculos.

 De la FDR la Eisenhower, de la Carter la Reagan sau Thatcher, toti liderii protestanti au adoptat intodeauna o politica pragmatica fata de URSS sau Rusia, ba chiar una bazata pe respect reciproc. Ba mai mult, dupa implozia URSS, ultimul presedinte american protestant mai important, Bill Clinton, a inclus Rusia in G8, din care aceasta a facut parte pana in 2014. 

Pe timpul presedintiei Clinton insa, grupul etnic al anglo-celtilor reprezenta cam 72 % din totalul populatiei SUA. In prezent, acest procent a scazut la 54% si faptul se vede la urne. Mai mult, deschizand larg granitele emigrantilor din America de sud, actuala administratie pare hotarata sa transforme America dintr-o tara protestanta prospera - cum a fost pana in 2020 - intr-un stat condus haotic, saracit si corupt, ca toate celelalte state latino-americane conduse de lideri catolici.

Fireste, faptul ca statele anglo-saxone sunt acum conduse de lideri catolici nu putea avea loc fara sprijinul firmelor globale americane - care au sponsorizat financiar campania electorala a lui Biden - sau fara a lua in considerare ideologia unipolaritatii in relatiile internationale, promovata agresiv de evreii neoconservatori.
Toti acestia aveau insa nevoie sa gaseasca lideri care sa execute politicile lor economice si militare globaliste, si singurii compatibili au fost cei catolici. De regula, liderii protestanti inclina de partea nationalismului economic, multi fiind chiar impotriva - Trump este un astfel de exemplu - pierderilor de capacitati industriale sau locuri de munca in favoarea altor state cu niveluri reduse ale salariilor.