Tuesday, March 7, 2023

De ce dureaza razboiul din Ucraina ?

Existenta unei agende privind razboiul din Ucraina care urmareste " slabirea " Rusiei, schimbarea conducerii statului rus si chiar dezmembrarea Rusiei nu mai este un secret pentru nimeni.

Putem descifra toate acestea dintr-un articol publicat recent de Henry Kissinger, un promotor al pacii in Ucraina.
Acesta sustine ca exista unele cercuri maximaliste in conducerea politica a SUA ,la Kiev sau Varsovia care vor sa faca din Rusia un stat impotent din punct de vedere militar, ba chiar sa promoveze fragmentarea tarii. Cu alte cuvinte, razboiul trebuie sa continue pana la obtinerea acestui gen de " victorie finala". Kissinger nu este de acord si cosidera existenta unor asemenea planuri o mare eroare :
" Rezultatul preferat pentru unii este o Rusie ajunsa la impotenta in urma razboiului. Nu sunt de acord. Cu toată tendința sa către violență, Rusia a avut contribuții decisive la echilibrul global și la echilibrul de putere timp de o jumătate de mileniu. Rolul său istoric nu trebuie degradat. Eșecurile militare ale Rusiei nu i-au eliminat capacitatea nucleară globală, permițându-i să amenințe cu escaladarea în Ucraina. Chiar dacă această capacitate este diminuată, dizolvarea Rusiei sau distrugerea capacității sale de politică strategică ar putea transforma teritoriul său, cuprinzând 11 fusuri orare, într-un vid contestat. Societățile sale concurente ar putea decide să-și rezolve disputele prin violență. Alte țări ar putea încerca să-și extindă revendicările prin forță. Toate aceste pericole ar fi agravate de prezența a mii de arme nucleare care fac din Rusia una dintre cele doua mari două puteri nucleare ale lumii". ( H. Kissinger, The Spectator )

Credeti insa ca pasa cuiva de asta in Washington ? As, de unde !