Monday, February 28, 2022

APOGEUL DEMOCRATIEI LIBERALE : MUCOASELE LA PUTERE

 Daca va intrebati de ce s-a alarmat Vladimir Putin si a pus fortele nucleare in alerta, sa stiti ca nu este din cauza sanctiunilor vestice.

Vazand ca multi experti americani, inclusiv Kissinger, au recomandat rezolvarea crizei din Ucraina prin finlandizarea acesteia, neoconservatorii din Washington si-au activat oamenii din Finlanda si Suedia, care au declarat saptamana trecuta ca vor renunta la neutralitatea care a functionat fara probleme si le-a asigurat o prosperitate de invidiat timp de 70 de ani.
Dar de ce sa renunte la un statut care a functionat pentru un statut de membru NATO, care le creaza instantaneu probleme cu Rusia , ca acum in Ucraina ? Pentru ca , in pofida dezmintirilor emfatice, planul a fost, asa cum bine au intuit rusii, o confruntare finala NATO - Rusia.Rusii se simt incercuiti de NATO, amenintati de alianta si nu le convine situatia deloc.
Putin a avertizat insa clar ca armata rusa nu are forta de a lupta cu o coalitie de 30, sau 32 de state si ca Rusia va fi nevoita sa se apere folosind armamentul nuclear de care dispune.
Am mai scris in trecut despre rolul toxic jucat de femei in ultimii ani in politica vestului, acesta este inca un exemplu. De la Ursula la Liz Truss , Sanna Marin a Finlandei, Magdalena Anderson, premiera Suediei sau Kaja Kallas din Estonia, toate sunt inhamate la carul de lupta al neoconservatorilor americani, manat printre altii de Victoria Nuland ...
Nu mai mentionez de cele 4 femei aflate la conducerea a 4 din cele 5 cele mai mari firme de echipamente militare ale complexului militar-industrial din SUA, a este de prisos. Ehei...ce nu fac neoconservatorii pentru triumful comunitatii lgbt globale ? Sunt gata sa riste chiar si un conflict nuclear cu Rusia...