Monday, December 1, 2014

101 DALMATIENI

Alegerile prezidentiale 2014 au potentialul sa se transforme intr-un alt fiasco politic major pentru romani . Bineinteles, maghiarii din UDMR sau chiar actualul presedinte au oricand scuza ca popor latin fiind, romanii sunt incapabili sa ofere tarii lor stabilitate si moralitate in viata politica. Lor nu le pasa, au doar cetatenia, iar in Ungaria sau Germania exista stabilitate politica...

A inceput deci cursa pentru cautarea a aproximativ 100 de dalmatieni politici, care sa schimbe tabara si deci majoritatea din actualul parlament. Profund imoral ca demers politic, asemenea exercitiu nu face decat sa permanentizeze instabilitatea, traseismul politic si deci confuzia doctrinara care va duce in final la implozia actualelor formatiuni politice si aparitia altor formatiuni, total noi.

Asa cum scriam in "Curentul" inca din 1998 ( "Nevoia de adecvare"") nu este treaba unui partid de stanga ca PSD sa adopte politicile neoliberale ale conservatorilor decat daca vrea sa se sinucida in timp din punct de vedere politic.( procesul este in curs) Am denuntat intodeauna lideri ca Tony Blair sau Clinton pentru ca au tradat agenda stangii in favoarea masurilor neoliberale anti-angajati . Succesul lor ca politicieni se explica prin contextul economic de exceptie din perioada lor de guvernare, nu pentru ca au frustrat de drepturi greu obtinute clasele salariale sau somerii sau au fost realmente talentati ca politicieni.


Liberalo-pedelistii lui Blaga/ MRU doresc deci sa vina la putere prematur, la ciolan. S-ar parea ca si vestul face presiuni in sensul asta. La fel de deficitari doctrinar si organizational ca si PSD, acestia par gata sa repete toate erorile politice comise in 2004, 2009 sau 2012, subminand astfel grav insusi conceptul de democratie si de alegeri : cand poti sa le eviti prin smecherii de culise, de ce nu ? Asta in timp ce vorbim in prezent de "Romania lucrului bine facut" ...

In fine, subscriu la opinia lui Stelian Tanase, si anume ca alegerile la termen sunt de preferat anticipatelor. Nu cred asta de ieri, de azi, am publicat inca din 1997 un comentariu in RL, intitulat "Capcana alegerilor anticipate". Dar, desi graba strica treaba, nu ma astept nici de la politicienii actuali, nici de la presedintele ales, sa dea dovada de maturitatea si intelepciunea politica necesare :