Thursday, January 26, 2023

CRUCIADA SUA PENTRU " DEMOCRATIZAREA " RUSIEi SI CHINEI

Elitele vestice, mai ales cele din SUA, nu reusesc sa inteleaga ca modelul de democratie pe care incearca sa il impuna lumii transforma societati umane relativ normale in copii fidele ale Sodomei si Gomorei biblice

Vesticii liberali refuza deasemenea sa accepte un dat istoric, si anume acela ca exista state cum sunt Rusia si China care sunt incompatibile cu democratia de tip liberal.

Ratiunile sunt diverse si se pierd in negura istoriei. Astfel, tipul de societati democratice specifice vestului au avut la baza o existenta indelungata a parlamentelor medievale, de care regii si reginele au trebuit sa tina seama in guvernarea statelor in fruntea carora se aflau.
Nu aceiasi situatie a existat in Rusia, stat in care tarul avea puteri discretionare. Comunismul sovietic a fost chiar mai dictatorial decat tzarismul, Stalin fiind un exemplu graitor in acest sens.
Experimentul democratic al Rusiei din anii 1990 a dus la prabusirea economiei, saracie si haos social. Acest nefericit episod le-a dovedit tuturor rusilor - cu exceptia unor "liberali " de profesie, profitori sau ticniti - ca democratia nu este un sistem de guvernamant adecvat pentru Rusia, dimpotriva.
Iata insa ca in America speranta in posibila democratizare a Rusiei ( sau Chinei ) moare ultima. Mai trist, elitele americane sunt dispuse chiar sa finanteze orice tip de aventura, inclusiv militara ca aceea din Ucraina, pentru a provoca caderea actualului guvern de la Moscova, avand ca obiectiv utopic final " democratizarea" Rusiei...
Articolul alaturat face asadar parte dintr-o campanie mediatica furibunda care are drept scop pregatirea conditiilor pentru un nou efort, si mai deplasat si periculos decat acela din anii 1990, de convertirea Rusiei la religia democratiei liberale :