Tuesday, March 1, 2022

CE VREA VESTUL DE LA RUSIA

NATO si Ucraina au adus prin politicile lor din ultimii ani lumea in pragul razboiului nuclear. In asemenea conditii geostrategice, nu cred ca Rusia va mai putea sa paraseasca Ucraina pentru ca aceasta sa fie folosita ca principala baza de atac impotriva sa. Cu alte cuvinte, solutia lui Huntington de divizare a Ucrainei in functie de religia locuitorilor nu va putea fi, din pacate, aplicata. Iar neutralitatea smulsa Ucrainenilor prin forta armata nu are valoare.


Neoconservatorii americani vor inca din 2014 sa il portretizeze pe Putin ca pe un al doilea Saddam si sa foloseasca Ucraina ca baza pentru declansarea ostilitatilor militare impotriva Rusiei. Scopul este acelasi ca in Irak - primul conflict initiat de neoconservatori - sa puna mana pe gazul si petrolul Rusiei.

Aici lucrurile se complica un pic in scenariul de mai sus. Ucraina este vitala pentru declansarea unui razboi cu Rusia pentru ca americanii nu pot interveni direct acolo, din cauza armelor nucleare. O sleahta de degenerati ucrainieni inarmati si antrenati de americani, care ataca mult mai puternicul stat vecin nu ar atrage un atac nuclear impotriva SUA ( cel putin teoretic ).

Acest scenariu a fost partial pus in aplicare acum cateva zile dupa interventia trupelor ruse in Ucraina. In realitate, daca NATO si UE ar fi avut intentia sa contribuie la aplanarea conflictului, nu ar fi inceput sa trimita armament ucrainenilor si nu ar fi promovat, ca Marea Britanie, trimiterea de mercenari straini acolo.

Pe de alta parte, severitatea sanctiunilor vestului indreptate impotriva Rusiei dovedeste ca planurile Aliantei de demolare a acestui stat erau deja destul de avansate atunci cand Rusia a decis sa intervina in Ucraina. Severitatea destructiva a sanctiunilor vestice nu are asadar nicio legatura cu faptul ca alianta este brusc ingrijorata de soarta Ucrainei, ci mai ales cu faptul ca aceasta din urma a detinut un rol de pivot in planurile NATO avand Rusia ca tinta.
Un scenariu alternativ este cel in curs acum. La instigarea neoconservatorilor, Zelensky cere populatiei sa reziste, sa lupte cu rusii , dar nu pentru a-si salva functia,sau pentru binele si independenta Ucrainei, cum am crezut si eu initial.
Nu, se spera in Washington, sediul masinariei globale de propaganda , ca rezistenta " eroica " - de fapt stupida si fara rost pentru ei - a ucrainenilor va duce la prabusirea lui Putin, via o campanie concertata a opiniei publice ruse si internationale.
Acesta a fost constant obiectivul neoconservatorilor americani, de altfel, din 2012 - anul realegerii lui Putin - pana in prezent. Acesta este si motivul pentru care serviciile vestice organizeaza demonstratii-gigant in toata UE si pentru care Boris Johnson - un betiv la carma Angliei, la fel de inefectiv ca Boris Yeltsin - a produs un video in limba rusa, indemnandu-i pe rusi sa il dea jos pe Putin.
Acum daca rusii sau chinezii ar fi intreprins ceva similar in timpul alegerilor din vest, liderii acestor state ar fi facut un tambalau de presa ingrozitor. Pentru ca nu au facut-o, serviciile britanice si cele americane au concoctat dosare false, care ii implicau pe rusi in alegerea lui Trump.
Ceea ce nu stiu vesticii este ca rusii au deja inlocuitor pentru Putin care se antreneaza pe tusa, ca acesta este la fel de competent ca Putin dar mult mai putin dispus sa tolereze magariile vesticilor ...