Monday, July 31, 2017

RASFOIND PRESA SECURISTA DE LA NOI

Pentru cei dintre dumneavoastra care nu stiu, aflati ca "pensionarii" securitatii - in principal colonei si generali trecuti in ultimii ani in rezerva - au o revista a lor, " Vitralii - Lumini si Umbre".

Am citit o serie de articole, care incearca fara succes sa demonstreze cat de bine pregatiti au fost securistii de la noi, cat de grea si nobila este "meseria" lor, cat de mari patrioti sunt acestia. Patetic !

Unul din interviurile din nr. 30 din luna mai 2017 ilustreaza foarte bine buna parere care o au despre ei acesti indivizi detestabili. Intervievat asupra tranzitiei de la securitatea de tip sovietic la cea etnica, "pur romaneasca" , petrecuta in a doua jumatate a anilor 60, generalul Mihai Viorel Tibuleac (r), insarcinat cu paza lui Ceausescu, sustine ca atunci

"a apărut primul lot de ofițeri mai bine pregătiți, cu o nouă mentalitate și cu dorința de a-și face datoria față de țară. Câteva nume de colegi de-atunci mi-a rămas adânc întipărite în memorie: Chițoiu, Dinu, Ghergu, Ilie, Mateescu, Olaru, Popescu, Soare, Tălpeanu etc. Toți aceștia aveau, din școală, o constituție fizică robustă, pregătire psihologică temeinică și pregătire juridică adecvată. Toți și-au continuat studiile la Facultatea de Drept și au absolvit-o cu examen de stat. De altfel, pregătirea juridică a fost considerată fundamentală pentru activitatea ofițerilor de informații."

Cu alte cuvinte, pentru gravele incalcari ale drepturilor omului,ascultari ilegale de telefoane, arestari arbitrare, etc, ofiterii securitatii ceausiste nu au NICIO scuza ,,pentru ca " toti si-au continuat studiile la facultatea de drept si au absolvit-o cu examen de stat" !

Fac aici o paranteza pentru a va povesti un episod hilar din perioada studentiei mele iesene. Deoarece in anii 70 nu existau decat foarte putine cursuri litografiate, eram nevoiti sa invatam in sesiune de pe notitele luate la curs, care erau uneori lacunare si scrise indescifrabil, ceea ce ingreuna enorm studiul. Am decis asadar sa aduc in camera noastra de camin o masina de scris casata marca "Mercedes", si am inceput cu ajutorul colegilor de camera sa dactilografiem toate cursurile, dictand sau dactilografiind prin rotatie.

Deoarece aveam nevoie de cinci exemplare si produceam la indigo opt, am hotarat sa vindem trei doritorilor . Auzind asta, regretatul profesor Vasile Russu m-a abordat si mi-a cerut un exemplar pentru unul din studentii sai de la fara frecventa, un ofiter de securitate. Si a adaugat : " de cand ai avut tu initiativa asta, au ajuns in sfarsit si ofiterii de securitate sa aiba acces la cursuri universitare de la zi ! ", si a ras cu pofta.

Adevarul absolvirii cursurilor universitare de drept de catre acesti indivizi fuduli este deci unul trist. Cu rare exceptii, acestia treceau prin examene ca valiza prin gara, studiind - atunci cand se intampla minunea asta - cursuri universitare expirate de ani buni de zile. Numai diploma conta !

Faptul va va ajuta sa intelegeti de ce avem astazi un numar enorm de "doctori" plagiatori si de absolventi sau "profesori" gen Gabriel Oprea fara nicio valoare profesionala ....