Saturday, June 26, 2010

Pensionarii romani, salvati de un maghiar !

Decizia de ieri a Curtii Constitutionale poate sa ii faca pe Vadim Tudor si pe Gigi Becali sa paleasca de necaz. Pai, solidaritatea la romani stim cu totii ca este iluzorie. Cand vine vorba sa-ti lasi aproapele fara bani, esti intotdeauna ...pentru, ca asa este traditia. Asa se explica cum s-a votat in parlament imposibila lege Boc, ca sa simta tot romanul neparlamentar ce inseamna sa nu aiba painea si cutitul in mana.



Da, stimabililor, un reprezentant al 'iridentistilor' a salvat pensiile romanilor de la taiere. Pai Zoltan Farcas asta, ce-i de capul lui ?! Vrea Steaua Romaniei ? Cum indrazneste sa fie mai patriot decat ceilalti romani ? Uite asa ramane peremeul fara apa la moara si pensionarii cu bani in buzunar...



Serios vorbind, este momentul ca la sesiunea parlamentara sa se renunte definitiv atat la taierea salariilor, cat si a pensiilor. Solutii de marire a TVA si a impozitelor, fara a-i sacrifica pe salariatii bugetari, exista. Vointa politica nu exista. Insusi domnul Strauss-Kahn, directorul FMI, a criticat masura de reducere a salariilor, provocatoare de explozii sociale. Actul sinucigas al PDL poate fi inca anulat. Am avut cu totii destule necazuri de la revolutie incoace, nu avem nevoie de unul in plus !



Le-am adus ieri la cunostinta catorva romani de varsta a treia decizia Curtii Constitutionale. "Doamne-ajuta, ce bine ca nu ne-au taiat pensiile ! Nu e bine ca taie salariile, dar ma rog... Asta e !" Cu alte cuvinte, pensionarii sunt fericiti ca sufera altii, nu ei. Ce solidaritate, ca doar romani suntem...

Ma intrebati ce cred eu ca istoric de toata povestea asta ? Foarte simplu. Daca nu emigrau sasii in Germania, poate avea cine sa voteze si impotriva reducerii salariilor.