Sunday, April 24, 2022

SLUGILE AMERICANILOR AU TRECUT LA AMENINTARI

 Turneul lui Kuleba prin Bulgaria si Romania, amenintarile Irinei Vereshchuk la adresa republicii Moldova, aparitiile televizate ale lui Zelensky, sunt TOATE orchestrate de Washington.

De cel putin 10 ani,sefii politici si militari americani au facut presiuni asupra statelor europene membre NATO sa creasca la 2% procentul din PIB destinat inarmarii ( si bineinteles, sa achizitioneze tehnica de lupta americana ), dar fara succes. Germania, spre exemplu, a refuzat in mod constat alocarea a mai mult de 1.2 % din PIB pentru armata. De cine sa se teama, de rusi, furnizorii lor de energie ? Haida de !
Cu exceptia Marii Britanii sau a unor state nou-intrate in NATO, printre care si Romania, majoritatea membrilor europeni au facut, vorba francezilor, " la sourde oreille "la cererile repetate ale americanilor.
A venit acum insa momentul razbunarii pentru americani ! Ei stiu ca Ucraina va pierde razboiul, dar nu inainte de a consuma stocurile de armament vechi, tancurile si avioanele din era sovietica care sunt inca in dotarea Cehiei, Poloniei,Slovaciei, Sloveniei, Moldovei sau Romaniei, si care vor trebui apoi inlocuite cu echipamente , avioane sI blindate noi.
Germanii nu prea au nimic de dat Ucrainei care sa nu fie invechit. Guvernul german a anuntat o investitie in tehnica de lupta noua de 100 de miliarde de euro, dar daca va lovi recesiunea economica - asa cum se anunta - prioritatile germanilor se pot din nou schimba peste noapte ...
Intre timp, ucrainenii si rusii vor continua sa moara in Ucraina, victime sigure ale unui complex militar industrial scapat total de sub control politic, dar care dicteaza politica externa a SUA de cateva decenii bune