Friday, January 20, 2023

RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA AUTOCRATIILOR

 Sunt de acord cu autorul articolului alaturat ca SUA avea nevoie de un nou razboi global dupa esecul razboiului global impotriva terorismului. ( versiunea in limba romana )

Asa cum dovedeste insa exemplul Ungariei, eticheta de autocratie poate afecta state democratice care nu impartasesc anumite politici ale democratiilor liberale vestice.
In realitate, autocratiile vizate de americani sunt cele din Rusia si China. Desi au fost autocratii de cand lumea, trebuie remarcat faptul ca nazismul si fascismul au aparut in societati democratice europene, nu in Rusia sau China. Liderii fascisti italieni, spanioli sau germani au ajuns la putere prin vot, nu prin lovitura de stat, spre dezastrul a milioane de evrei si zeci de milioane de rusi, germani si alte nationalitati ...
Sa fim seriosi, democratiile liberale vestice actuale numai democratice nu mai sunt (" democratii fara demos", cum le-a descris recent un autor ). Mai grav inca, in ultimele 3 decenii sefii ideologici ai " democratilor", americanii, s-au ocupat fara pauze de initierea de noi razboaie in Orientul Mijlociu, Africa de nord, Asia centrala si din 2014 in Europa: