Tuesday, June 28, 2022

VESTUL SE PREGATESTE PENTRU " DEZINTEGRAREA SPONTANA " A RUSIEI

 M-am intrebat in repetate randuri in ultimii ani de ce au aparut in regiunea Indo-Pacificului nu una, ci DOUA aliante politico-militare : Quad ( Australia, India, Japonia si SUA ) si AUKUS (Australia, Anglia, USA ).

Scopul declarat al celor 2 aliante este acela de a preveni posibile incursiuni militare ale Chinei in Taiwan. In realitate, se pare ca vestul se asteapta la o iluzorie " dezintegrare spontana " a Rusiei, caz in care aliatii de mai sus trebuie sa fie pregatiti sa ocupe Siberia in jurul Vladivostokului, cica pentru a preveni ocuparea ei de catre China ( a se vedea articolul National Interest pe aceasta tema ).
Dar daca conflictul din Ucraina a fost conceput de la bun inceput tocmai ca o asemenea diversiune a strategilor vestici, pentru a provoca " dezintegrarea spontana " dorita si a lasa Siberia fara aparare militara ? Este stiut faptul ca in ultimele luni majoritatea trupelor ruse din Siberia au tost aduse in Ucraina, vulnerabilizand apararea Estului extrem al Rusiei. O precizare : cand spun " vest " ma refer in cazul de fata la statele anglo-saxone, Anglia, Australia, Canada, avand in frunte SUA ca hegemon global.
Asa cum subliniaza autorul articolului, vestul - mai precis americanii, englezii,australienii, canadienii, japonezii si indienii - a mai invadat in 1918 zona Vladivostokului si pare acum pregatit sa o faca din nou. Din nefericire pentru "strategii" vestici, in 1918 Rusia nu detinea arme nucleare ...