Wednesday, April 27, 2022

A ANTICIPAT LUMEA MULTI-POLARA

In 1938, adica acum aproape 80 de ani, geopoliticianul american Nicholas Spykman (Yale) a anticipat lumea multi-polara de astazi :

" Este foarte posibil ca peste 50 de ani quadrumviratul puterilor mondiale sa fie format din China, India, Statele Unite si URSS " (astazi Rusia) .

Rog sa nu ma mai aburiti !

Daca nu ati aflat, Romania a ajuns un model de democratie liberala in sud-estul Europei. Unul emulat si depasit de guvernantii de la Kiev.

Va rog insistent sa nu imi mai spuneti ca avem democratie in Romania ! Ceea ce avem este un sistem politic pus de servicii la cheremul Statelor Unite.

Washingtonul decide pe cine trebuie sa avem presedinte ( Iohannis ) , prim-ministri ( Citu, Ciuca ), ministru de externe ( Aurescu ) ce politicieni trebuiesc inlaturati si bagati in puscarie ( Liviu Dragnea ),ce sef de partid trebuie inlocuit pentru ca ar fi filo-rus ( Crin Antonescu ), cine trebuie numit sef la DNA ( Kovesi ) ce fost presedinte trebuie sa isi piarda locuinta ( Basescu ) si cine din cei care l-au ajutat sa castige alegerile trebuie sa infunde puscaria ( Udrea, Ioana Basescu ).

Apropo, nu seamana "democratia" romaneasca cu cea din Ucraina, unde fosti prim - ministri au fost aruncati in inchisoare (Yulia Timoshenko ) , sau fosti presedinti au fosti acuzati de inalta tradare ( Poroshenko ) ? Ba da, seamana ca doua picaturi de apa l Dar este democratie in Ucraina ? Nu, nu este, partidele de opozitie sunt mai nou interzise prin lege ...