Monday, October 23, 2023

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2024 DIN ROMÂNIA


Așa cum par să stea lucrurile, încrederea românilor în candidaturile pentru postul de președinte al României din partea PSD or PNL a scăzut considerabil din 2019 până în prezent. ( PNL ar avea șanse la prezidențiale, dar asta numai dacă Ilie Bolojan va fi desemnat candidatul partidului, în locul lui Ciucă sau mai știu eu al cărui alt candidat fără o experiență politică și /sau managerială de succes ).

Există și opțiunea candidaturilor independente, numele lui Geoană fiind intens vehiculat de cei care vor să mențină satelitul România pe orbita NATO/UE. Mai puțin discutată, dar cred eu mult mai benefică pentru țară, ar fi candidatura că independent a lui Nicușor Dan, actualul primar al capitalei. Acesta are și experiență politică,ca parlamentar, și managerială, reușita lui la scrutinul prezidențial fiind de preferat:

Dacă se va ajunge la o asemenea situație, așadar, românii vor putea să aleagă între mai multe tancuri și avioane de vânătoare sau mai multe mijloace de transport în comun moderne și orașe bine administrate.